Paginakop Een stagiare vertelt

Een stagiaire vertelt

200x200+algmene+pagina.png

Stage lopen in de psychiatrie bij Bavo Europoort. In één woord ‘indrukwekkend’.

Ik wist wat ik graag wilde en wat ik kon verwachten, en opeens stond ik er middenin. Wat is het bijzonder om te zien hoe een leven kan veranderen door een traumatische ervaring of door drugs. Veel mensen staan er niet bij stil wat voor ernstige gevolgen drugs en/of alcohol kunnen hebben. Ik zie nu dat drugs en alcohol je leven voorgoed kunnen veranderen. Ik loop stage op een afdeling waar mensen zitten met een dubbele diagnose, dit betekent een psychische aandoening en een verslaving.

Ik loop nu bijna een half jaar stage binnen de organisatie en ik leer iedere dag weer. Het is erg belangrijk om de bewoners een vertrouwd gevoel te geven zodat zij ook weten dat je er voor hen bent.

Het is een ontzettend leuke, interessante en leerzame stageplek. Ik werk met een leuk team waar ik veel van leer. Ik raak er haast niet over uitgepraat. Mijn stagebegeleidster is ook te gek!  

Het werk raakt me en ik ben erachter gekomen dat dit is waar mijn hart ligt: ‘’Mensen helpen waar nodig’’.

Ik heb deze plek te danken aan het Stagebureau van Parnassia Groep. Ik heb gesolliciteerd via de website en mijn voorkeur aangegeven. Hier wordt zeker naar gekeken en zij gaan op zoek naar een plek die bij jou past. Je wordt serieus genomen.