verpleeglkundige en agogischeberoepen

Verpleegkundige en agogische opleidingen

200x200_Verpleegkundige-agogische-opleidingen.png

Wil jij een opleiding volgen en tegelijkertijd werken in de geestelijke gezondheidszorg? Dat kan. We hebben opleidingen op mbo- en hbo-niveau in de regio’s Haaglanden, Rijnmond en Noord-Holland. Verpleegkundige in de ggz worden doe je bij Parnassia Groep!

Als leerling-verpleegkundige begin je direct met werken op een afdeling. Dat combineer je met het volgen van de opleiding. Tijdens de opleiding wissel je een aantal keer van afdeling. Zo doe je meteen veel ervaring op en krijg je een goed beeld van  de verschillende doelgroepen, afdelingen en behandelmethodes. Misschien vind je het leuk om met ouderen te werken, of juist met jongeren of volwassenen? Ook het werken met verslaafden of mensen met een crimineel verleden behoort tot de mogelijkheden. Deze afwisseling maakt het werken in de ggz zo leuk. Ook de ziektebeelden variëren enorm, bijvoorbeeld ADHD, angststoornissen, autisme of psychoses. Geen dag is hetzelfde. Wat past bij jou?

Na de opleiding ben je  breed inzetbaar binnen Parnassia Groep, weet je wat jouw kwaliteiten zijn en waar je het meeste werkplezier hebt.

Na het behalen van je diploma krijg je gegarandeerd een baan bij Parnassia Groep!

Simone de Ruijter, opleidingsfunctionaris bij de Parnassia Groep Academie, heeft een vlog gemaakt over Henny. Henny is klinisch casemanager bij Parnassia. Zij volgt de verkorte opleiding HBO-V duaal om onze patiënten nog beter te ondersteunen. Bekijk de vlog om meer over de opleiding te weten te komen.

Voor wie?

Wil je tegelijkertijd werken en leren? Ben je enthousiast en leergierig? Toon je graag initiatief? Heb je hart voor mensen en wil je patiënten ondersteunen in hun herstel? Dan zoeken we jou! Solliciteer direct.

Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je instromen in de opleiding mbo  Verpleegkunde of hbo Verpleegkunde.  We werken goed samen met een opleidingsinstituut bij jou in de buurt.

Ben je voltijd student en op zoek naar een stageplaats? We hebben volop mogelijkheden. Bekijk onze stageplaatsen.

Wat je van ons mag verwachten

Je krijgt professionele begeleiding van ervaren, geschoolde en enthousiaste werkbegeleiders die je de fijne kneepjes van het vak leren. Zij begeleiden je bij het vertalen van de theorie naar de praktijk. Ons team Verpleegkundige en Agogische Opleidingen kreeg in 2018 een pluim van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) omdat we een goed leerbedrijf zijn. Daar zijn we trots op!

Doe méér tijdens je opleiding

Parnassia Groep biedt je de mogelijkheid om samen met je medestudenten praktisch onderzoek te doen om de zorg aan onze patiënten te verbeteren. In de regio Haaglanden, en binnenkort ook in de regio Noord-Holland, kun je deelnemen aan het Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Je voert dan met jouw team in twintig weken een onderzoek uit en presenteert de resultaten tijdens een afsluitend symposium. Het ZIC is een samenwerking van Parnassia Groep en Extra Strong.

 

In de regio Rijnmond kun je deelnemen aan Learning Communities, een samenwerking van zorgbedrijf Antes en Albeda Zorgcollege. Je werkt dan in een team van medestudenten en zorgprofessionals aan oplossingen voor vraagstukken uit de zorgpraktijk. Je leert van elkaar en zorgt er samen voor dat de zorg nog beter wordt.

Verder heb je volop mogelijkheden om te leren door bijvoorbeeld deel te nemen aan onze trainingen en online cursussen, onze grote (digitale) bibliotheek te raadplegen en onze referaten en symposia te bezoeken. De Parnassia Groep Academie is constant bezig met onderzoek en innovatie.

Ook betalen we  jouw collegegeld en we vergoeden de boeken die je nodig hebt  om goed te kunnen leren.

Kiezen voor de ggz is kiezen voor afwisseling.

De sollicitatieprocedure

Lees vóór je solliciteert in de uitleg hieronder welke informatie je moet invullen, zodat je alles bij elkaar kunt zoeken.

 1. Klik op de sollicitatiebutton in de vacature.
 2. Voeg je CV toe.
 3. Na het opslaan van je CV wordt het sollicitatieformulier automatisch ingevuld met je persoons- en adresgegevens.
 4. Controleer je gegevens in het sollicitatieformulier en vul de gegevens aan. Voeg ook je sollicitatiebrief toe.
 5. Als laatste word je gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Je krijgt vragen over:
 • Jouw gevolgde opleidingen en diploma’s.
 • Jouw recente werkervaring en laatstverdiende salaris.
 • Jouw motivatie om bij Parnassia Groep te willen werken.
 • Jouw beeld van patiënten.
 • Wat je leuk en minder leuk lijkt aan het werk.
 • Jouw sterke en minder sterke kanten.
 • Wat je wil ontwikkelen tijdens de opleiding.
 • Tot slot vragen we je twee referenties te geven.

Solliciteer naar een opleidingsplaats

Meer weten?

Opleidingssecretariaat Haaglanden
 Kiwistraat 43
 2552 DH Den Haag
 T 088 357 03 36
 E opleidingenvaohaaglanden@parnassiagroep.nl

Opleidingssecretariaat Noord-Holland
 Oude Parklaan 123
 1901 ZZ Castricum
 T 088-357 03 36
 E opleidingenvaonoordholland@parnassiagroep.nl

Opleidingssecretariaat Rijnmond
 Prins Constantijnweg 48-54
 3066 TA Rotterdam
 T 088 357 03 36
 E opleidingenvaorijnmond@parnassiagroep.nl