Verslavingsarts KNMG

Opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde

oudere+vrouw+lichtblauw+shirt+200+200.jpg

Specialist Ouderengeneeskunde is de nieuwe naam voor de samenvoeging van de verpleeghuisgeneeskunde en sociale geriatrie. Met de toenemende vergrijzing is het een vak met toekomst.

De patiëntenpopulatie bestaat voornamelijk uit ouderen, maar ook uit jongeren met chronische aandoeningen in latere stadia en bij dreigende of blijvende zorgafhankelijkheid. De patiënten verblijven thuis of in instellingen. Voor het uitoefenen van dit vak is specifieke kennis nodig van diagnostiek en behandelingsmogelijkheden van diverse chronische ziekten.

De praktijkopleiding bestaat uit opleidingsperioden en diverse stages. De opleiding omvat minimaal drie perioden van elk gemiddeld negen maanden, somatiek, psychogeriatrie en ambulante GGZ. Daarnaast ook kortere klinische stages. De totale opleidingsduur bedraagt drie jaar. Per periode wordt de AIOS geacht een minimaal aantal patiënten te behandelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over je mogelijkheden, neem dan contact op met dr. R.M. (Rob) Kok, opleider aandachtsgebied ouderenpsychiatrie
E r.kok@parnassiagroep.nl

Secretariaat Klinisch Centrum voor Ouderen (KCO)
T 088 – 357 52 36