Opleiding tot psychiater

200x200+psychiater.jpg

Bij de opleiding psychiatrie van Parnassia Groep regio's Haaglanden en Noord-Holland kunnen artsen zich na het behalen van het artsexamen specialiseren tot psychiater. Je kunt solliciteren voor de basisopleiding als voor differentiatiestages.

Bij een voltijdsaanstelling duurt de opleiding 4½ jaar en zal ingericht worden volgens het nieuwe landelijke opleidingsplan De Psychiater.

Je kunt bij Parnassia Groep zowel de basisopleiding volgen als de differentiatiestages die volgen na de keuze voor een aandachtsgebied. Op de Opleidingsetalage vind je uitgebreide beschrijvingen.

Wie de opleiding voltooit, wordt geregistreerd als medisch specialist in het specialistenregister.

Onderwijs

Het onderwijs omvat een ruim aanbod van supervisie van psychiaters en psychotherapeuten, theoretische seminars in de klinische psychiatrie, psychotherapie en neurowetenschappen, praktische vaardigheidstrainingen en wetenschappelijke scholing. Daarnaast biedt Parnassia Groep zelf een veelzijdig programma van somatiekonderwijs, neurologieonderwijs, klinische besprekingen, wetenschappelijke referaten, symposia, CAT-onderwijs (Critical Appraisal of Topics) en intervisiebijeenkomsten.

Voor wie

  • Om tot de opleiding toegelaten te kunnen worden moet je
  • in het bezit zijn van een artsendiploma
  • werkervaring hebben als ANIOS (ervaring in de ggz strekt tot aanbeveling)

Waarom bij Parnassia Groep

Assistent-geneeskundigen in opleiding tot specialist (AIOS) kunnen bij Parnassia Groep rekenen op een brede, goed georganiseerde opleiding. Er is veel aandacht voor evidence based psychiatry.

De AIOS roemen de opleiding om ‘de goede sfeer en het veilige opleidingsklimaat, de oprecht betrokken opleiders en de vele ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling’.

Opleidingsplaatsen

Parnassia Groep werft arts-assistenten via een open selectieprocedure. Momenteel zijn er geen vacatures.

Meer informatie

Secretariaat Opleiding Psychiatrie (regio Haaglanden)

T 088 – 357 03 22

E opleidingpsychiatrie@parnassiagroep.nl

Secretariaat Opleiding Psychiatrie (regio Noord-Holland)

M 06 12 18 64 99

E opleidingpsychiatrienh@parnassiagroep.nl