Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog)

200x200+gz+psycholoog.jpg

GZ-psychologen bij Parnassia Groep zijn generalistisch opgeleide professionals die zelfstandig werken als behandelaar van psychische problemen. Het praktijkdeel van de opleiding bestaat uit twee opleidingsplaatsen op verschillende afdelingen, zodat je brede ervaring opdoet met diverse patiëntgroepen en specialisaties.

Bij de verschillende onderdelen van Parnassia Groep zijn opleidingsplaatsen voor de aandachtsgebieden volwassenen, ouderen en kinder & jeugd. Tijdens de opleiding doe je ervaring op met het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek, het stellen van indicaties en het toepassen van psychologische, pedagogische en psychotherapeutische behandelmethoden.

Mark groeide van psycholoog door naar gz-psycholoog en doet nu de opleiding tot klinisch psycholoog.

Opleidingsklimaat

Parnassia Groep hecht veel waarde aan een goed opleidingsklimaat waarin werken en leren hand in hand gaan; waar je vragen kunt stellen, goede feedback krijgt en mag leren van je fouten. Waar volop ruimte is voor ontwikkeling en groei. Als GZ-psycholoog-in-opleiding word je begeleid door een ervaren werkbegeleider met wie je wekelijks overleg hebt. Elke maand is er overleg met de praktijkopleider, meestal in groepsverband. Verder krijg je aanvullende supervisie op de thema’s diagnostiek, behandeling, onderzoek en/of beleid. Tijdens je opleiding kun je gebruikmaken van de faciliteiten van Parnassia Groep, zoals trainingen en online cursussen, de bibliotheek en geaccrediteerde refereerbijeenkomsten.

Het praktijkgedeelte van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog wordt georganiseerd door de Parnassia Groep Academie. Het theoretische deel wordt verzorgd door de RINO in de desbetreffende regio.

Meer informatie over de opleiding, het theoretisch-technische onderwijs en het praktijkgedeelte, de toelatingseisen, de kosten, de aanmeld- en selectieprocedure en de startdata:

Voor wie

Voor de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kunnen zowel medewerkers van Parnassia Groep als externe kandidaten die voldoen aan de toelatingseisen solliciteren.

Elk jaar wordt het aantal opleidingsplaatsen en de verdeling ervan over specialisaties (de aandachtsgebieden volwassenen, ouderen, kinder & jeugd) opnieuw bepaald.

De selectiecommissie, onder voorzitterschap van de P-opleider, beslist over toelating en plaatsing van de kandidaten.

Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst met de Parnassia Groep Academie voor 32 uur per week, voor de duur van de opleiding. Parnassia Groep vergoedt 100% van de opleidingskosten.

Solliciteren

 

Vacatures voor opleidingsplaatsen vind je hier.  Daar kun je ook een job alert instellen. De vacatures voor opleidingsplaatsen worden ook geplaatst op de website van de RINO in de desbetreffende regio.

In het algemeen geldt dat de vacatures worden geplaatst:

Regio Haaglanden vacatures GZ V&O en GZ K&J in maart-april voor instroom in opleidingsplaatsen in januari van het jaar daarop
Regio Rijnmond vacatures GZ K&J in februari voor instroom in opleidingsplaatsen in september van hetzelfde jaar
  vacatures GZ V&O in maart-april voor instroom in opleidingsplaatsen in januari van het jaar daarop
Regio Noord-Holland vacatures GZ V&O en GZ K&J in februari voor instroom in opleidingsplaatsen in september van hetzelfde jaar

Meer informatie

Ondersteuning P-Opleiding
T 088 357 02 50
E p-opleiding@parnassiagroep.nl